• DE
 • ES
 • EN
 • NL
Google+twitterfacebook

Blog

Nuttige Magento extensies voor ontwikkelaars, beginnende gebruikers en anderen


Dit artikel is oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op het Magentron blog als Useful Magento extensions for developers, novice users and others.

Geplaatst op maandag 20 februari 2012 door Jeroen Derks.

Magento Connect heeft vele, vele extensies, maar welke van hen kunnen bruikbaar zijn voor de ontwikkelaars, beginnende gebruikers en andere gebruikers van Magento? Tijdens het werken met Magento als ontwikkelaar heb ik een aantal nuttige extensies gevonden welke mijn leven en dat van mijn klanten gemakkelijker maken.

 • System Config Search door Alan Storm

  Dit is één van de meest nuttige extensies voor beginnende gebruikers. Hiermee kunt u zoeken in de systeemconfiguratie-opties in het admin gebied. Niet alleen beginnende gebruikers zullen profiteren van deze extensie, maar ook doorgewinterde ontwikkelaars vergeten soms waar precies bepaalde configuratie-opties zich bevinden.
 • Magneto Debug door Sorin Stoiana

  Dit is ook één van de meest nuttige extensies, maar dan voor ontwikkelaars en ontwerpers. Door middel van het gebruik van een niet-storend element op de voorkant van de website kunt u snel te zien:
  • welke modules in gebruik zijn en welke versies
  • hoe lang het duurde om de pagina te genereren en hoeveel geheugen werd gebruikt
  • de huidige configuratie
  • controller en gegevens van het HTTP verzoek
  • welke modellen gebruikt zijn
  • welke layout configuratie gebruikt is
  • welke blokken gebruikt zijn
 • Image Clean door Defcon2

  Voor de meeste klanten is importeren van data nodig. Tijdens het importeren worden foto's van producten meestal meerdere malen geconfigureerd. Deze veroorzaken dan meerdere kopieën in de media/catalog / product map. Met behulp van deze extensie vindt u de afbeeldingen in die map die niet behoren bij één van de producten en kun je ze verwijderen om schijfruimte terug te winnen.
 • Clever CMS door Johann Reinke

  Wilt u een simpele CMS boomstructuur hebben, dan werkt deze extensie prima zonder wijzigingen. Let op dat een kopie wordt gemaakt van de huidige CMS pagina's bij de installatie, dus als je deze module verwijdert of uitschakelt zullen uw oude CMS pagina's weer zichtbaar zijn.
 • WordPress Integration door FishPig

  Wilt u een meer geavanceerde CMS, kun je WordPress direct in Magento integreren. Na enige configuratie kunt u snel uw nieuwe of bestaande (eventueel op een andere server) CMS integreren in uw Magento website.
 • Module List door Pulse Storm LLC (Alan Storm)

  Alle Magento ontwikkelaars en gebruikers zullen weten, dat functionaliteit kan worden toegevoegd of aangepast door het installeren van modules. Voor een overzicht van de geïnstalleerde modules in het Magento administratie deel, kunt u gebruik maken van Module List.
 • Vertical Navigation door Rico Neitzel

  Het standaard header menu zou kunnen volstaan, maar soms is vereist het ontwerp een verticaal menu voor het navigeren in de catalogus. Deze extensie maakt dat zeer eenvoudig en is zeer eenvoudig aan te passen.
 • PHPUnit Testing Integration door EcomDev (Ivan Chepurnyi)

  Onlangs kwam ik de quote tegen: "Als je je software wilt verbeteren, test niet méér, maar ontwikkel beter". Maar ik denk niet dat dat werkt, tenzij je onder andere het testen ziet als onderdeel van de ontwikkeling. Dus, om je hierbij te helpen, kan deze extensie helpen om unit tests voor uw Magento code te schrijven. Het komt met veel documentatie en u kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen op de test classes voor mijn extensie EmailImages op GitHub.
 • Email Template Adapter door Finn

  Een van de dingen die soms ontsnappen aan mijn aandacht (zij het minder en minder de laatste tijd) zijn de e-mails in Magento. Persoonlijk ben ik niet zo dol op de configuratie van de e-mails, maar sinds ik heb deze extensie ontdekt, is het zeer gemakkelijk om een ontwerp toe te voegen aan alle uitgaande e-mails.


Als je een extensie kent die hier moet worden vermeld, laat het weten, bedankt alvast!