• DE
 • ES
 • EN
 • NL
Google+twitterfacebook

Magento

Magento specialist nodig?
Dan ben je bij mij aan het juiste adres!


Veel ervaring

Al sinds eind 2009 werk ik met Magento. Inmiddels heb ik een aantal complete webwinkels gemaakt, onderhoud gepleegd aan bestaande webwinkels en heb ik een aantal extensies specifiek voor Magento ontwikkeld. Ook draag ik soms ook bij aan Magento zelf via het Magento Contributor programma of gerelateerde tools zoals modman.
In de rechterkolom kun je een aantal voorbeelden zien.

Verschillende onderdelen binnen Magento welke ik o.a. heb gerealiseerd:

 • importeren en exporteren van configurable, bundled en grouped products via een CSV bestand
 • configuratie van BTW belastingen voor Nederland, Europese Unie, en daarbuiten
 • genereren van XML voor export naar Exact
 • template realisatie/integratie op basis van design, HTML of Magento theme
 • installeren en configureren van verschillende extensies (o.a. voor iDEAL betalingen of payment providers zoals Ogone, Paypal, DocData)
 • configureren voor meertaligheid, zowel product/categorieën als URLs en CMS pagina's
 • configureren van meerdere webwinkels binnen èèn Magento installatie
 • ontwikkelen van webapplicaties op basis van Magento
 • detecteren en oplossen van problemen in bestaande Magento websites


Zie ook mijn blog met o.a. Magento gerelateerde artikelen.

Kennis

Om mijn kennis bij te houden, ga ik regelmatig naar Magento congressen. Vooral de congressen voor Magento ontwikkelaars zijn voor mij erg interessant en het is ook erg inspirerend om ervaringen met andere Magento programmeurs uit te wisselen.

Magento Developers Paradise 2011
Certificatie

Ik zie Magento certificatie, naast een goede manier om mijn kennis en ervaring te demonstreren, ook als een manier om kennis op te doen met betrekking tot andere gebieden binnen Magento. Ik verwacht de Magento certificatie begin volgend jaar te behalen.

Publieke Magento extensie

Gedurende de ontwikkeling van één van mijn eigen websites, heb ik een Magento extensie ontwikkeld, EmailImages, welke aan HTML e-mails welke vanuit Magento verstuurd worden, automatisch de gebruikte plaatjes toevoegd zodat deze direct getoond kunnen worden in je e-mailprogramma.

De broncode van deze extensie heb ik ook via GitHub gepubliceerd zodat je je een beeld kan vormen van hoe ik werk, zie Magentron EmailImages op GitHub.

Capaciteit

Omdat veel van mijn klanten behoefte hebben aan meerdere programmeurs die aan hun projecten kunnen werken, werk ik samen met een netwerk van andere programmeurs. Dus voor grotere opdrachten kun je natuurlijk ook bij mij terecht.

Voorbeelden

Deze webwinkel heb ik omgezet van osCommerce naar Magento: Magento - Aircopomp.com

Nieuwe webwinkel gebaseerd op een aangeleverd ontwerp: Magento - Bruno Klassiek Presenteert

Voor deze webwinkel heb ik een extensie gemaakt voor het importeren van grouped products en configurable products: Magento - Click4kids

Magento extensie verkrijgbaar op Magento Connect: Magento - extensie EmailImages

Alternatieven

Uit de ervaring blijkt dat het gebruik en onderhoud van een Magento webwinkel en eventueel bijbehorende webservers behoorlijk wat tijd vergt. Daarom geef ik hier een aantal hosted (SaaS) alternatieven:

 • Shopify
  Shopify bestaat sinds 2004 en heeft inmiddels 300.000 web winkels en meer dan $200 miljoen omzet per jaar (de verwachting voor 2016 ligt rond de $300 miljoen omzet: zie de resultaten van Shopify over 2015). Een eigen shop kun je starten vanaf $29 per maand of $9 op Facebook met 14 dagen gratis op proef.
  Klik hier voor meer informatie over Shopify.
 • BigCommerce
  Een ander, minder bekend maar daarom niet minder interessant, web winkel plaftorm is BigCommerce. Ze hebben een eenvoudig te gebruiken platform waarmee je zonder kennis van HTML en web design een mooie web winkel kan maken. De prijzen zijn vergelijkbaar met Shopify met een basis abonnement van $29,95 per maand.
  Klik hier voor meer informatie over BigCommerce.
 • Wix
  Met Wix kun je snel en eenvoudig een website of webwinkel/webshop maken, veelal door middel van het gebruik van een drag-en-drop interface. Het grote voordeel is dat je gratis aan de slag kan en als de webwinkel groeit kun je doorgroeien naar de premium accounts, waarbij je maximaal € 24,50 per maand betaald.
  Klik hier voor meer informatie over Wix.
 • mijnWinkel
  mijnWinkel is een Nederlands bedrijf opgericht door Durk Jan de Bruin, de oprichter van Startpagina.nl en maakt het makkelijk voor iedereen om snel en eenvoudig een webwinkel te beginnen. De prijzen zijn ook een stuk lager om in te stappen (€ 5 per maand) dus ideaal om klein te starten.
  Klik hier voor meer informatie over mijnWinkel.

Bel nu  020-7775488 , dan heb je binnenkort je Magento webwinkel online!