• DE
  • ES
  • EN
  • NL
Google+twitterfacebook

Over mij

Ik ben een ervaren PHP programmeur waar je op kunt bouwen.


Jeroen Derks
Even kennismaken

Ik ben Jeroen Derks, de persoon achter deze website. Ik werk al meer dan 15 jaar als PHP programmeur en ben ondertussen een bekend gezicht geworden bij menig bedrijf. Aanvankelijk deed ik veel werk voor het MKB, maar tegenwoordig kom ik vaker over de vloer bij bedrijven als TomTom, Marktplaats, ABN AMRO en Telfort.

Veel ervaring

Al tijdens het einde van mijn studie informatica aan de Vrije Universiteit (VU) ben ik in 1996 als PHP programmeur aan de slag gegaan. In de afgelopen periode heb ik dan ook een schat aan ervaring opgedaan. Een paar keer per jaar vind je me ook op een PHP-gerelateerd congres, deze bezoek ik om de ontwikkelingen bij te houden. Je kunt meer lezen over mijn kennis en ervaring in mijn CV.

Security, server en database technologie

Een website bestaat natuurlijk bij de gratie van een server. Daarom heb ik over servers en besturingssystemen veel kennis opgebouwd. Omdat er tien jaar geleden nog niet veel keuze was op het gebied van hosten ben ik zelf een hostingbedrijf begonnen. Via dat bedrijf host ik nog steeds de sites van tientallen klanten.

In deze tijden kan je als PHPer eigenlijk niet meer zonder kennis over het beveiligen van websites. Mensen die me al wat langer kennen weten hoe bezeten van security ik ben. Sommigen noemen me een neuroot, maar zelf zie ik het als een passie.

Gecertificeerd

Om klanten zekerheid te geven ben ik op alle belangrijke gebieden gecertificeerd. Zowel voor PHP, MySQL database technologie en beveiliging (CISSP) kun je me om mijn papieren vragen.

Eigen product en bijdrage aan open source community

Een tijd geleden heb ik een Linux tool geschreven waarmee je kunt controleren of je site goed is beveiligd. Deze tool werd in korte tijd vrij populair onder webmasters. Begin dit jaar ben ik daarom begonnen om de tool verder uit te ontwikkelen. Het resultaat is Hackmonitor.com, de site is nu nog in ontwikkeling maar komt binnenkort in eerste instantie beschikbaar voor mijn klanten.

Als Open Source fanaat ontwikkel ik actief mee aan een aantal projecten (waaronder de taal PHP zelf!) en ben ik zelf ook een aantal projecten gestart (b.v. een Magento extensie en een trojan scan tool).

Nee verkopen?

Omdat mijn klanten tevreden zijn word ik regelmatig teruggevraagd. Vroeger moest ik vaak "nee verkopen" omdat m'n agenda te vol was of omdat mijn uurtarief te hoog was geworden.

Een Win-Win situatie!

Klanten moeten weigeren vind ik heel vervelend. Zowel voor mijzelf, maar voornamelijk voor de klant.

Om geen nee meer te hoeven verkopen heb ik mijn werkwijze aangepast. Zonder aan kwaliteit in te boeten werk ik nu samen met een team van PHP ontwikkelaars die door mij aangestuurd worden. Ik blijf aanspreekpunt en eindverantwoordelijk voor het resultaat. Maar door deze slimme samenwerking kan ik de financiele drempel voor klanten verlagen en kunnen meer klanten geholpen worden. Kortom, een win-win situatie!


Bel Jeroen nu op 020-7775488 om meer te weten over zijn expertise.