• DE
 • ES
 • EN
 • NL
Google+twitterfacebook

Artikelen over Magento, PHP en andere onderwerpen


Veel van deze artikelen zijn oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op het Magentron blog.

 • PHP: Bepaal de volledige URL van de huidige pagina

  Geplaatst op maandag 16 oktober 2017 door Jeroen Derks
  Soms wil je in een eenvoudig PHP script weten wat de huidige URL (de URL via welke het PHP script aangeroepen wordt) is. Toen ik zelf op zoek ging naar een oplossing zonder het wiel opnieuw uit te vinden, vond ik eigenlijk geen enkel stuk PHP code welke voldeed aan mijn verwachtingen. Dus laat ik het ook eens proberen.
  Lees meer ...
 • Wat is mijn IP-adres? Nu met makkelijke curl command line++

  Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2017 door Jeroen Derks
  Vaak wanneer ik bijvoorbeeld toegangs- of foutlogboeken controleert, moet ik mijn openbare of externe IP-adres weten (de meeste mensen zouden nu inmiddels NAT thuis moeten gebruiken omdat hun internet-toegangsrouter het uit de doos configureert zodat men niet eenvoudig met ifconfig of ipconfig kan zien welk IP adres gebruikt wordt).
  Lees meer ...
 • Automatisch upgraden van alle PHPMailer installaties op je server

  Geplaatst op donderdag 29 december 2016 door Jeroen Derks
  In de afgelopen week zijn twee kritische fouten ontdekt door Dawid Golunski in PHPMailer, een bibliotheek om het versturen van e-mail te faciliteren in PHP.
  Lees meer ...
 • Het creëren van een coupon met voorwaarden in Magento code

  Geplaatst op dinsdag 22 mei 2012 door Jeroen Derks
  Voor een van mijn projecten moest ik om in de code een willekeurige coupon genereren voor een specifiek product in Magento. Omdat ik niet een exacte voorbeeld kon vinden die ik direct kon gebruiken heb ik besloten om mijn oplossing hier te publiceren.
  Lees meer ...
 • Hoe klant-authenticatie toe te voegen aan de Magento API

  Geplaatst op dinsdag 22 mei 2012 door Jeroen Derks
  In dit artikel zal ik een eenvoudige oplossing beschrijven voor het toevoegen van klant-authenticatie aan de Magento API. Hoe functionaliteit toe te voegen aan de Magento API is al goed is gedocumenteerd in de Magento wiki-pagina Een aangepaste API of uitbreiding van de Core API, zodat we hier niet verder op ingaan.
  Het idee is om eenvoudig dezelfde functie voor de login() aan te roepen die gebruikt wordt in de frontend en dan controleren of er authenticatie van klanten in alle API-oproep die klant verificatie vereist.
  Lees meer ...
 • Welke vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek met een kandidaat Magento ontwikkelaar

  Geplaatst op zondag 06 mei 2012 door Jeroen Derks
  Aangezien er een hoop werk te doen is voor Magento, ben ik op zoek gegaan om wat hulp te vinden. In mijn ervaring is het zeer moeilijk om de kennis en expertise van een kandidaat vast te stellen totdat hij/zij daadwerkelijk meedraait in een project. Tijdens mijn zoektocht heb ik een lijst samengesteld van vragen om te beslissen met wie daadwerkelijk te gaan praten. Wanneer je dan in gesprek gaat met een kandidaat, kunnen de vragen gebruikt worden om de verschillende onderwerpen meer inhoudelijk te bespreken.
  Lees meer ...
 • Nuttige Magento extensies voor ontwikkelaars, beginnende gebruikers en anderen

  Geplaatst op maandag 20 februari 2012 door Jeroen Derks
  Magento Connect heeft vele, vele extensies, maar welke van hen kan bruikbaar zijn voor de ontwikkelaars, beginnende gebruikers en andere gebruikers van Magento? Tijdens het werken met Magento als ontwikkelaar heb ik een aantal nuttige extensies gevonden welke mijn leven en dat van mijn klanten gemakkelijker maken.
  Lees meer ...
 • Producten zijn verdwenen na het importeren in Magento? Een mogelijke oplossing!

  Geplaatst op vrijdag 16 december 2011 door Jeroen Derks
  Dus ik een hoop producten (opnieuw) geïmporteerd. Maar deze keer leken alle producten die ik had ingevoerd verdwenen. Ik controleerde de database, maar de producten stonden er wel in. Hoe dit probleem op te lossen?
  Lees meer ...
 • Herstellen van een beschadigd Thunderbird popstate.dat bestand

  Geplaatst op dinsdag 11 oktober 2011 door Jeroen Derks
  Het gebeurt niet vaak, maar soms loopt mijn computer vast. Helaas, maar dat is het leven van een computergebruiker. De meeste programma's en hun gegevens zijn daarna in orde, echter Thunderbird is daar niet een van. Soms is na de crash, is het popstate.dat bestand beschadigd, leeg of ontbreekt geheel. Zie ook Thunderbird bug #263142
  Lees meer ...
 • Hoe kun je de extensie-versie weer te geven in Magento admin configuratie

  Geplaatst op woensdag 20 juli 2011 door Jeroen Derks
  Om de versie van de geïnstalleerde Magento extensies te bekijken, kun je Magento Connect Manager gebruiken. Maar dan moet je uit de admin te gaan, opnieuw inloggen, en dan weer terug. Het werkt, maar ik zou liever de versie-informatie zien bij de extensie configuratie in de Magento administratie configuratie sectie. Dit kan gemakkelijk worden bereikt door 2 of 3 wijzigingen.
  Lees meer ...
 • Nieuwe Magento extensie voor het automatisch bijvoegen van afbeeldingen in e-mail

  Geplaatst op dinsdag 05 juli 2011 door Jeroen Derks
  Heb je ook wel eens e-mail met afbeeldingen die apart moeten worden geladen, omdat ze niet of niet goed zijn bijgevoegd aan de e-mail? Ik wel, en ik moet zeggen dat ik niet echt handig vind. Natuurlijk is er de trade-off dat de e-mailgrootte zal toenemen als ze zijn toegevoegd aan de e-mail, maar als de afzender er zorg voor draagt dat het aantal en de grootte van de afbeeldingen klein zijn dan zou de grootte van de e-mail nog steeds aanvaardbaar kunnen zijn.
  Lees meer ...
 • Schakel cache in voor Ecomdev_PHPUnit

  Geplaatst op maandag 04 juli 2011 door Jeroen Derks
  Tijdens het schrijven van de unit tests voor onze nieuwe extensie EmailImages ontdekten we dat er geen gemakkelijke manier in Ecomdev_PHPUnit (of in ieder geval geen gedocumenteerde wijze) aan het gebruik van de cache in te schakelen. Het leek het zou alleen werken zonder kon de cache. Sinds onze module cache beelden die zijn gedownload moet worden gehecht aan een e-mail, willen we in ieder geval gebruik maken van de unit test tot 100% code coverage te krijgen en te zien in het log-bestand dat de cache daadwerkelijk werd gebruikt voor deze beelden. (Natuurlijk zou het beter zijn om dat deel in de unit test zelf opgenomen te hebben, maar we laten dat als oefening voor de lezer!)
  Lees meer ...